Diensten van De Fietswacht

Op deze pagina vindt u een overzicht van onze diensten met tarieven van de meest voorkomende reparaties. De tarieven geven u een indruk van de prijzen die wij hanteren voor reparatie en onderhoud. Voor een volledige prijsopgave kunt u het beste contact met ons opnemen.

Onderhoud
Afmonteren

Voor bedrijven die regelmatig reparatie en/of onderhoud nodig hebben kunnen we maandelijks factureren en eventuele kortingen afspreken. Bel of mail ons voor meer informatie.

Reparatie

Reparatie`s zoals lekke banden, kapotte verlichting, rem- en versnellingskabels repareren wij meestal ter plekke. Standaard hebben we bij ons: binnenbanden en buitenbanden, lampen, rem- en versnellingskabels, zadels, pedalen, bellen, snelbinders, sloten, kettingen, remblokjes en diverse andere onderdelen. Niet elke reparatie is echter ter plekke uit te voeren, hierbij kunt u denken aan een kapotte remnaaf of een gebogen wiel danwel velg. Voor de genoemde reparatie`s beschikken wij over een werkplaats. Wij nemen in geval van grote reparatie`s uw fiets mee naar onze werkplaats en brengen de fiets op afspraak weer terug. U krijgt vooraf een zo goed mogelijke indicatie van de kosten.

Terug naar boven

Onderhoud

Op een nieuwe fiets rijdt u probleemloos rond. Of althans, zo zou het moeten zijn. Echter een nieuwe fiets heeft, net als een auto, onderhoud nodig. Talloze fietsreparaties zijn te danken aan achterstallig onderhoud. Hoe vaak een fiets een onderhoudsbeurt nodig heeft is nogal afhankelijk van hoeveel erop gefietst wordt, maar is wel minstens één maal per jaar noodzakelijk. Nieuwe fietsen zijn altijd na 6 tot 8 weken gebruik aan hun eerste service/onderhoudsbeurt toe. Wat voor fiets u ook hebt, onderhoud is erg belangrijk. Zeker als de winter weer voor de deur staat. In de winterperiode heeft uw fiets extra veel te lijden. Regen, wind, pekel en kou zijn een aanslag op de fiets. Met goed preventief onderhoud voorkomt u onnodige slijtage en de kans op problemen. Hebt u een fiets met een derraileur dan is extra zorgvuldigheid geboden. Hiernaast vindt u de tarieven die De Fietswacht hanteert voor onderhoudsbeurten.

Terug naar boven

Afmonteren

afmonterenU heeft een nieuwe fiets voor uw kind, vrouw/vriend(in) of voor uw zelf gekocht en u bent alleen tot het openen van de doos gekomen. U weet niet waar u moet beginnen. Geen nood! Neem gewoon contact met ons op en wij sturen een fietsspecialist om uw fiets in elkaar te zetten en voor u af te monteren.

De fiets helemaal afmonteren en rijklaar maken houdt in:
- wij trekken alle bouten en moeren na
- smeren alle draaiende delen
- stellen de trapas af
- spannen de ketting
- stellen de remmen af
- stellen de versnellingen af
- spaken de wielen na
- monteren de pedalen en stellen het stuur en het zadel af

Elektrische fietsen dienen ofwel via een computersysteem geprogrammeerd te worden en/of helemaal ingesteld te worden alvorens hiermee veilig gereden kan worden. Ook hiervoor staat De Fietswacht klaar voor u.

Wij monteren uw fiets compleet af vanaf € 35,-

Terug naar boven

Reparatieverzoek indienen